Waarom vitamine C opnemen in uw huidverzorgingsregime

2 minuut gelezen
Why To Include Vitamin C Into Your Skincare Regimen

Als je het nog niet hebt gehoord, is vitamine C een krachtige antioxidant waarvan bekend is dat het een gezonde en gerevitaliseerde huid ondersteunt.

Het is pure vorm, L-ascorbinezuur - een krachtig ingrediënt dat mogelijk al op je huidverzorgingsplank staat (*knipoog* Ultra C Firming Serum ); wordt gemakkelijk door het lichaam herkend en wordt gemakkelijk door de huid opgenomen in vergelijking met andere vormen van vitamine C. Wanneer het plaatselijk wordt aangebracht, wordt erkend dat het de stevigheid ondersteunt en een zichtbaar helderdere, stralende teint bevordert.

Hier is het overzicht van wat vitamine C voor je huid kan doen:

Bevordert een steviger ogende huid

Vitamine C speelt een essentiële rol bij het ondersteunen van de productie van collageen - een eiwit dat de structuur van onze cellen en weefsels vormt (AKA de boosdoener voor een gladde, dikke huid). Onze opbouw van collageen neemt af naarmate we ouder worden en kan zichtbaar worden in de verschijning van fijne lijntjes en rimpels.

Topisch toegepast, is aangetoond dat de antioxidant de natuurlijke aanmaak van collageen en huidelasticiteit door het lichaam ondersteunt, een veerkrachtige teint herstelt en de tekenen van vroegtijdige veroudering van de huid vermindert.

Ondersteunt uw huidbarrière

De sleutel tot een stralende en stralende teint is een gezonde huidbarrière. De rol van uw huidbarrière is het ondersteunen van het vermogen van de huid om vocht vast te houden en uw huid te beschermen tegen milieuschade en ongewenste stoffen, waaronder vervuiling en bacteriën.

Vitamine C helpt bij de productie van ceramide - de vetten of lipiden die 30% -40% van de buitenste laag van de huid uitmaken en een belangrijke rol spelen bij het vasthouden van essentieel vocht in de huid. Het resultaat? Een verjongde en gezond ogende teint.

Wil je vitamine C in je routine opnemen?

Het is belangrijk om tolerantie in je huid op te bouwen bij het gebruik van producten die vitamine C bevatten. We raden je aan om met onze Ultra Experts te praten door een online huidconsult te boeken of een bezoek brengen aan uw plaatselijke Ultra-kliniek om te leren hoe u dit ingrediënt in uw routine kunt opnemen.