Hoe voorkom je een droge huid deze winter

2 minuut gelezen
How To Care For Dry Skin This Winter

Schilfering, zichtbare fijne lijntjes, ruwe huidtextuur, geen vette plekjes? Het klinkt alsof je een droge huid hebt.

Een droge huid ontstaat wanneer er weinig olie of talg wordt geproduceerd en kan het gevolg zijn van veroudering, hormonale veranderingen, omgevingsfactoren of mogelijk een aangetaste huidbarrière. De huid kan er dof en schilferig uitzien of vaak jeuken of ruw aanvoelen.

Klinkt bekend? Gelukkig voor jou zijn er ingrediënten die je huid helpen transformeren naar een gladdere, goed gehydrateerde en stralende teint. Deze ingrediënten wil je!:

Natriumhyaluronaat (hyaluronzuur)

Een van de meest krachtige ingrediënten die je droge huid zeker een broodnodig drankje zal geven. Topisch aangebracht, trekt natriumhyaluronaat vocht aan uit de diepere lagen van de huid om de bovenste lagen met vocht te doordrenken en voor een langdurige hydratatie te zorgen (indrukwekkend). Het eindresultaat? Veel zachtere, vollere en glanzende huid.

Alfa-hydroxyzuren (AHA's)

Uw sleutel tot het wegwassen van dode huidcellen om ongelijkmatige, grove textuur, droge plekken en schilfering te minimaliseren. AHA's - met name melkzuur en amandelzuur (exfoliant en multitasker) exfoliëren zacht en grondig de bovenste laag van de huid. Regelmatig exfoliëren kan helpen de celvernieuwing te verhogen, waardoor je een gehydrateerde, soepele huid krijgt met een merkbaar gezonde glans.

Iets om in gedachten te houden: u kunt uw AHA's zeker te veel gebruiken. We raden aan om dit ingrediënt in je ochtendroutine op te nemen, te beginnen met 3x per week (elke andere dag) om je huid goed gehydrateerd te houden en een gezonde huidbarrière te ondersteunen, geleidelijk overgaand naar dagelijks gebruik.

Ceramiden

De vetzuren in je huid die een essentiële rol spelen om deze gezond, gevoed en soepel te houden. Voor mensen met een droge huid is dit vaak omdat u mogelijk een verlies aan ceramiden in de huid ervaart - vandaar de strakheid, schilfering, enzovoort. Het gebruik van producten die zijn verrijkt met ceramiden helpt vitale hydratatie vast te houden, waterverlies te voorkomen en een gezonde huidbarrière te behouden; en met een gezonde barrière, komt verbeterde veerkracht, gladdere textuur en een zichtbaar helderdere teint.

Weet u niet zeker hoe u deze producten in uw routine moet opnemen?

Boek eenonline huidconsult of bezoek uw plaatselijke Ultra-kliniek voor persoonlijk huidadvies.