Expertgids: Uw huidbarrière herstellen

2 minuut gelezen
Expert Guide: Repairing Your Skin Barrier

We hebben een beroep gedaan op onze vertrouwde Ultra Experts om de verklikkers en oplossingen te bieden om een ​​aangetaste huidbarrière te herstellen.

Onze huid is opgebouwd uit meerdere lagen. De buitenste laag is het stratum corneum dat bestaat uit huidcellen die door lipiden aan elkaar zijn gebonden om uw huidbarrière te vormen. Zijn rol is om het vermogen van de huid om vocht vast te houden te ondersteunen en uw huid te beschermen tegen milieuschade en ongewenste stoffen, waaronder vervuiling en bacteriën.

Om het kort te houden; de gezondheid van uw huidbarrière is belangrijk - zo belangrijk dat u, indien aangetast, schilferige ruwe plekken kunt opmerken, jeuk, extra gevoeligheid, benauwdheid of al het bovenstaande kunt ervaren.

Dus, wie zijn de boosdoeners? Omgevingsfactoren zoals schade door de zon of vervuiling, gebruik van agressieve schoonheidsproducten die vitale hydratatie van de huid verwijderen, agressieve reinigingsproducten, overmatig gebruik van actieve ingrediënten, overmatig exfoliëren, veroudering en slaapgebrek.

1. Wacht met de actieven

De eerste stap om voor je barrière te zorgen, is door minstens 3-4 weken op alle actieve ingrediënten te pauzeren. Deze omvatten uw AHA's, BHA's, Retinol (Vitamine A) en Ascorbinezuur (Vitamine C).

2. Terug naar de basis

Gebruik deze tijd om opnieuw kalmerende reinigingsmiddelen en voedende vochtinbrengende crèmes te introduceren die hydratatie en comfort ondersteunen. wenk : Ultra Calming Cleanser en Ultra Calming Moisturizer Cream .

3. Weersta de noodzaak om overdrijven

Overmatig exfoliëren kan in de eerste plaats uw huidbarrière hebben verergerd. Kies voor een zachte, niet-strippende formule en beperk deze stap tot 1-2 keer per week.

4. Ingrediënten om op te letten.

Bevochtigingsmiddelen zoals natriumhyaluronaat (hyaluronzuur) zijn een must-have voor het aantrekken van vocht uit de diepere lagen van de huid om de bovenste lagen te voorzien van vocht en voor langdurige hydratatie te zorgen. Deze vind je in Ultra B² Hydrating Serum.

5. Bescherm met SPF.

Een niet-onderhandelbare stap van uw dagelijkse bescherming tegen de zon. UVA-stralen bestaan ​​het hele jaar door - breng dus dagelijks een breedspectrum zonnebrandcrème aan!

Meer weten over het ondersteunen van een gezonde huidbarrière?

We raden aan om een ​​online huidconsult te boeken of een bezoek te brengen aan uw lokale Ultraceuticals salon of kliniek voor persoonlijk advies.