Huidverzorging voor de gevoelige huid

2 minuut gelezen
Skincare For Sensitive Skin

Als je huid de hele dag snel geïrriteerd, rood, jeukend of schilferig is, heb je mogelijk een gevoelige huid.

Wat veroorzaakt een gevoelige huid?

Gevoelige huid wordt gedefinieerd als het optreden van onaangename gewaarwordingen in de huid als reactie op factoren die gewoonlijk goed worden verdragen door een normale huid. Deze gewaarwordingen kunnen worden veroorzaakt door omgevingsfactoren zoals de zon, wind of vervuiling, synthetische geurstoffen en cosmetica, extreem warme of koude temperatuurveranderingen - of misschien heeft uw huidbarrière wat extra aandacht nodig. Lees dan onze blog over het verzorgen van je huidbarrière.

Klinken die symptomen bekend? Maak je geen zorgen. We hebben een beroep gedaan op onze vertrouwde Ultra Experts om hun tips samen te stellen om je gevoelige huid te helpen kalmeren en kalmeren. Hier is een overzicht van wat onze experts aanbevelen:

Reinigen

Het is een essentiële stap in elke huidverzorgingsroutine en een die je goed wilt doen. U wilt voorkomen dat u reinigt met agressieve formules die uw huid trekkerig en droog laten aanvoelen. Onze experts kiezen: Ultra Calming Cleanser ; een zachte, lichtgewicht formule die de kracht van haver gebruikt om de huid te reinigen en tegelijkertijd kalm, gehydrateerd en pH-gebalanceerd te houden.

Reinigingstip: Masseer zachtjes met ronddraaiende bewegingen over de droge of vochtige huid en spoel af met een zachte doek. Dubbele reiniging 's avonds om ervoor te zorgen dat alle dagelijkse resten worden verwijderd.

Bevochtigen

Houd na een reiniging de hydratatie vast om de huid te kalmeren en te troosten. De perfecte combinatie met je milde reiniger? Ultra kalmerende vochtinbrengende crème . Deze formule bevat een krachtige mix van ceramiden, prebiotica en fytosterol om de beschermende barrière van de huid te hydrateren, te verzorgen en te ondersteunen.

Ongeacht je huidtype, het is altijd een goed idee om een ​​breedspectrum zonnebrandcrème aan te brengen om je huid te beschermen tegen schadelijke UVA- en UVB-straling. Vergeet niet om de 2 uur onze SPF aan te brengen en (opnieuw) aan te brengen op je hele gezicht, hals en oren.

Wilt u de juiste producten voor u vinden?

We raden aan om een ​​online huidconsult te boeken of een bezoek te brengen aan uw lokale Ultraceuticals salon of kliniek voor persoonlijk advies.