Al uw SPF-vragen beantwoord

3 minuut gelezen
All Of Your SPF Questions Answered

Er wordt veel over SPF gesproken, dus we hebben op onze Ultra-experts geleund om ons alle ins en outs te vertellen en waarom het een essentiële stap in elke routine is.

Wat is SPF en waarom moet ik het elke dag dragen?

SPF, een afkorting van zonbeschermingsfactor, is een gestandaardiseerde maatstaf voor het beschermingsniveau tegen UVB-stralen (de stralen die verantwoordelijk zijn voor het verbranden van de huid). UVA-stralen zijn goed voor maximaal 95% van de UV-straling die het aardoppervlak bereikt; deze stralen spelen een belangrijke rol bij fotobeschadiging en huidveroudering. UVB-stralen zijn verantwoordelijk voor verbranding van de huid, die samen met UVA-stralen schade door de zon veroorzaken, wat ook kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering.

Breedspectrumzonnebrandmiddelen kunnen de huid beschermen tegen schadelijke UVA- en UVB-straling. Dus ook als het buiten bewolkt, mistig, regenachtig of sneeuwend is, ook als je binnen werkt, draag je best dagelijks zonnebrandcrème.

Hoe werken SPF-beoordelingen?

Deze worden gemeten aan de hand van de tijd die ultraviolette straling nodig heeft om de huid met zonnebrandcrème te verbranden in vergelijking met een onbeschermde huid. Als een met zonnebrandcrème beschermde huid er bijvoorbeeld 300 seconden over doet om te verbranden en een onbeschermde huid er 10 seconden over doet om te verbranden, is de zonbeschermingsfactor 30.

Chemische versus fysieke SPF - is er een verschil?

Chemische (niet-minerale) zonnefilters worden door de huid opgenomen, die vervolgens UV-stralen absorbeert, waardoor de stralen worden omgezet in niet-schadelijke warmte die vervolgens door het lichaam wordt afgegeven. Ze zijn over het algemeen dunner van consistentie en meer geschikt voor dagelijks gebruik. Fysieke zonnebrandcrème zit daarentegen bovenop de huid en buigt de zonnestralen af ​​om de huid te beschermen. Beide zijn echter even effectief in het bieden van bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon.

Waar past het in mijn dagelijkse huidverzorgingsroutine?

Zonnebrandcrème is een essentiële laatste stap in elk regime. Begin met een reiniger, breng je dagelijkse serum aan, hydrateer en volg met je favoriete SPF. *Wink* Ultra UV Protective Daily Moisturizer SPF 50 voor zeer hoge bescherming tegen de zon.

Hoeveel en hoe vaak moet ik opnieuw aanbrengen?

We raden aan om 20 minuten voor blootstelling aan de zon een royale hoeveelheid aan te brengen - gelijk aan een halve theelepel - om uw gezicht, hals, borst en oren te bedekken. Daarna moet het om de twee uur opnieuw worden aangebracht.

Ik word zelden verbrand door de zon, moet ik het nog steeds aanbrengen?

Ongeacht uw huidtype, het is belangrijk om zonnebrandcrème te dragen. UV-stralen kunnen onze huid nog steeds op andere manieren beschadigen dan door zonnebrand. Schade door de zon kan zich in de loop van de tijd ontwikkelen en kan zich uiten in de vorm van fijne lijntjes, pigmentvlekken en ouderdomsvlekken. Dus ja - je moet het nog steeds dagelijks dragen.

Mijn foundation bevat een SPF 10, moet ik eronder SPF aanbrengen?

Cosmetica met een SPF worden beschouwd als secundaire zonnebrandcrème en niet als vervanging. Hoewel ze enige bescherming kunnen bieden, zijn ze niet ontworpen om een ​​hoog niveau van bescherming te bieden in vergelijking met een breed spectrum zonnebrandcrème. We raden aan om een ​​breedspectrum (beschermend tegen zowel UVA- als UVB-stralen) zonnebrandcrème aan te brengen voordat make-up wordt aangebracht op een schone, droge huid voor een optimale bescherming.

Wat maakt de Ultra UV Protective Daily Moisturizer SPF-reeks zo speciaal?

Ons breedspectrum SPF-assortiment biedt niet alleen een hoge bescherming tegen de schadelijke effecten van UVA- en UVB-stralen - onze formuleringen zijn licht van gewicht en maken niet wit. Het beste is dat we hydraterende en matterende formules bieden voor alle huidtypes.

Wil je de juiste SPF voor jou vinden?

We raden aan om een ​​online huidconsult te boeken of een bezoek te brengen aan uw lokale Ultraceuticals salon of kliniek voor persoonlijk advies. Boek elke 6 maanden een huidcontrole bij uw plaatselijke huisarts of dichtstbijzijnde huidkankerspecialist.