Droog versus Een vochtarme huid: welke heb ik?

2 minuut gelezen
Dry Vs. Dehydrated Skin: Which Do I Have?

Droogte en uitdroging zijn twee termen in de huidverzorgingswereld die vaak met elkaar worden verward. Hoewel ze er misschien hetzelfde uitzien, hetzelfde aanvoelen en soms door elkaar in dezelfde zin worden gebruikt, zijn het twee heel verschillende dingen. Zo ziet u het verschil:

Droge huid

In tegenstelling tot een vochtarme huid (waar we later op terugkomen), is een droge huid een huidtype - wat betekent dat je misschien je hele leven last hebt gehad van een droge huid. Het wordt bepaald door minimale tot nul olie- of talgproductie in de huid en kan het gevolg zijn van veroudering, hormonale veranderingen en genetica. De huid kan er schilferig uitzien en voelt vaak jeukend of ruw aan. Deze symptomen reiken verder dan de wintermaanden; de ernst kan verergeren bij extreem warme of koude temperaturen en het gebruik, soms te veel, van agressieve reiniging en onjuiste huidverzorgingsproducten.

Vermijd overmatige reiniging. Overmatige reiniging kan de minimale olie die je op je huid hebt achtergebleven verwijderen, waardoor deze droger wordt dan hij al is. U zult willen kiezen voor rijkere crèmes, hydraterende serums en niet-strippende, melkachtige reinigingsmiddelen die de huid aanvullen en de natuurlijke vocht- en lipidenbarrière van de huid ondersteunen.

De heldenproducten die we voorstellen; Ultra Rich Moisturizer Cream : een weelderige crème geformuleerd met kalmerende Shea Butter en een mix van voedende ingrediënten die zorgen voor onmiddellijke hydratatie. Voor een extra boost raden we Ultra Replenishing Mask aan , dat een mix van hydraterende ingrediënten bevat, waaronder Ceramide 3, die helpen bij het behouden en bevorderen van langdurige hydratatie. Pro-tip: laat dit masker een nacht staan ​​voor een intensieve thuisbehandeling.

Uitgedroogde huid

In plaats van een gebrek aan olie, heeft een gedehydrateerde huid een gebrek aan water - wat essentieel is voor een sappige, mollige huid. Uitdroging treedt op wanneer er een tekort aan water in de oppervlaktelaag van de huid is, waardoor de huidbarrière wordt verstoord, wat resulteert in overmatig vochtverlies.

Dit kan verschillende redenen hebben; seizoenswisselingen, iets te lang in de zon, warme douches, agressieve producten en zelfs veroudering. U zult merken dat uw huid strak aanvoelt, er dof uitziet, fijne lijntjes meer op de voorgrond treden en er geen glans meer te bekennen is.

Aangezien je huid dorst heeft, is de voor de hand liggende stap om meer water te drinken (herinnering om het lezen te pauzeren en een slok te nemen!). U zult ook ingrediënten in uw huidregime willen opnemen, zoals hyaluronzuur - waarvan bekend is dat het tot 1000x zijn gewicht in water vasthoudt en uiteindelijk zorgt voor vitale hydratatie in de huid.

Wij adviseren Ultra B² hydraterend serum en Ultra B² hydraterend masker . Beide producten bevatten B²-technologie - een krachtige combinatie van niacinamide (vitamine B3) en panthenol (provitamine B5) die ervoor zorgen dat de huid er zacht en soepel uitziet en aanvoelt.

Droge + vochtarme huid

Helaas is geen enkel huidtype immuun voor uitdroging. Ja, zelfs als je droog, vettig, vatbaar voor acne of ergens daar tussenin bent.

Meer weten over jouw huidtype?

Boek een online huidconsult met een van onze experts voor een gepersonaliseerde huidverzorgingsroutine in enkele minuten.