Topingrediënten voor een ouder wordende huid

2 minuut gelezen
Top Ingredients For Ageing Skin

Fijne lijntjes, zichtbare pigmentatie, ongelijkmatige teint, droogheid, verlies van stevigheid - allemaal mogelijke (en feestelijke) tekenen van veroudering.

Huidveroudering kan gedurende ons hele leven worden beïnvloed door vele natuurlijk voorkomende interne en externe factoren. Genetica, hormonen, blootstelling aan de zon, gifstoffen, verontreinigende stoffen en nog veel meer; de meest voor de hand liggende is het verstrijken van de tijd.

Hoewel ouder worden onvermijdelijk is, kunnen we in ieder geval proberen de zichtbare effecten van de tijd uit te stellen en het uiterlijk van onze huid een boost te geven door een paar hero-ingrediënten in ons huidverzorgingsregime te verwerken. Hier is onze lijst met producten om op te letten.

Retinol

Een all-star ingrediënt uit de Vitamine A-familie, is misschien wel de meest besproken huidverzorgingssuperheld ooit . Van retinol is aangetoond dat het de zichtbare tekenen van vroegtijdige huidveroudering verbetert; het verminderen van de verschijning van vlekken en pigmentvlekken, waardoor de huid er vernieuwd en verjongd uitziet.

Vergeet niet om langzaam te beginnen en geleidelijk de gebruiksfrequentie op te bouwen, anders loopt u het risico uw huidbarrière te beschadigen (als dat gebeurt, raden we u aan om met onze Ultra Experts te praten). Lees hier alles over het verzorgen van je huidbarrière .

Hydroxyzuren (AHA's & BHA)

Naarmate we ouder worden, vertraagt ​​onze natuurlijke huidcelcyclus, wat kan leiden tot een opeenhoping van dode huidcellen, wat resulteert in een doffe, ongelijkmatige teint. Alfa-Hydroxy-Zuren (AHA's) en Beta-Hydroxyzuur zijn uw sleutel tot het verfijnen van de grove huidtextuur en het minimaliseren van fijne lijntjes (en houden onze poriën schoon). Ze exfoliëren dode huidcellen en stimuleren tegelijkertijd de celvernieuwing, wat kan resulteren in een merkbaar gladdere en helderdere teint.

Pas op dat u de exfoliatie niet overbelast, dus introduceer hydroxyzuren geleidelijk zoals aanbevolen. Een maand lang om de andere dag beginnen voordat dagelijks wordt geïntroduceerd.

Vitamine C

Een krachtige antioxidant en essentiële vitamine ter ondersteuning van een gezondere, jeugdiger ogende teint. Vitamine C is een bewezen verdediger tegen schade door vrije radicalen - schade die het gevolg is van de omgeving en UV van de zon, die allemaal kunnen leiden tot vroegtijdige huidveroudering. Voortdurend gebruik van vitamine C verbetert de algehele uitstraling van de huid en ondersteunt de collageenproductie, waardoor de huid er vol en veerkrachtig uitziet en aanvoelt.

Tip : Vitamine C kan het beste 's ochtends na het reinigen worden gebruikt, eerst om de dag en daarna dagelijks. Denk er altijd aan om te volgen met een SPF (AKA, de belangrijkste stap van allemaal).

Wil je deze ingrediënten opnemen in je routine?

We raden aan om een online huidconsult of een bezoek aan uw lokale Ultraceuticals salon of kliniek voor persoonlijk advies.